Interline zwembad Bali

De Interline Bali zwembaden zijn één van onze favorieten. Ze gaan jarenlang mee, zien er prachtig uit en zijn geweldig voor de hele familie.

Materiaal Interline Bali zwembaden

Het is je vast niet ontgaan, maar de Interline Bali zwembaden zijn houten zwembaden. Al het hout van de Interline Bali is 'Nordic Pine' hout. Dit is hout van de hoogste kwaliteit en heeft duurzaamheidsklasse 4. Zelfs in een natte omgeving blijft dit hout jarenlang in optimale conditie. 

Nordic Pine is een langzaam groeiend grenen. Door de langzame groei is de duurzaamheid van Nordic Pine groter dan van regulier grenenhout. Dit maakt het hout bijzonder geschikt voor zwembaden.

De houten balken zijn eerst gedroogd tot 18% - 22% vocht. Dit maakt het mogelijk om klasse 4 te impregneren. Klasse 4 impregneren gebeurt met een vacuümdruktechniek. Het impregneermiddel wordt onder druk in het hout geperst en hierdoor dringt het diep in het hout. De houten balken worden chroom vrij geïmpregneerd. Ook heeft het hout een FSC-certificering. Aan de kwaliteit van het materiaal hoef je dus zeker niet te twijfelen.

Interline Bali zwembad opbouwen

Alle Interline Bali's zijn extreem makkelijk op te bouwen voor een zwembad van deze kwaliteit en levensduur. Het is een uniek en eenvoudig bouwsysteem dat iedereen in elkaar kan zetten. 

Alleen opbouwen of ook inbouwen

De houten Bali zwembaden kan je bovengronds opbouwen, maar ook inbouwen of deels inbouwen. Uiteraard neem je deze beslissing voor je het zwembad opbouwd.

Opbegebouwd en ingebouwd houten zwembad

Als je besluit het zwembad in te bouwen let er dan op dat de filterpomp niet lager dan 10 centimeter onder de skimmer wordt geplaats en dat de afstand tussen de skimmer en dat de afstand tussen de skimmer en de filterpomp niet meer dan twee meter is.

Houten inbouw zwembad filter plaatsen

De ondergrond egaliseren 

Zorg ervoor dat de ondergrond waar je de Bali plaatst stabiel stevig en glad is. Het is belangrijk dat de ondergrond volledig geëgaliseerd is. Dit voorkomt ongelijke verdeling van het water wat tot schade kan leiden.

Het opbouwen van de Bali

Nu kan het opbouwen echt beginnen. Volg de instructies nauwkeurig zodat je niet voor verassingen komt te staan. De gebruiksaanwijzing wordt bij het zwembad geleverd en is in de volgende talen:

  • Nederlands
  • Engels
  • Frans
  • Duits
  • Italiaans 
  • Pools 

In de gebruiksaanwijzing wordt uitgebreid en nauwkeurig beschreven hoe je de Bali opbouwt. Je begint met het controleren van de onderdelen. Vervolgens verzamel je alle benodigdheden en dan kan je aan de slag. Het zwembad wordt op een logische manier vanaf onder opgebouwd en je hoeft niet heel handig te zijn om dit zwembad in elkaar te zetten. Wel raden we altijd aan om het met minimaal twee personen te doen.

Algemene specificaties Interline Bali Zwembaden

Kleur van het product Hout
Materiaal Metaal, PVC, Kunststof, Roestvrijstaal, Hout
Minimum bestelhoeveelheid 1 stuk(s)
Oppervlakteafwerking Hout
Type verpakking Pallet
Type waterfilter Zandfilter

 

Zwaar verouderd filmpje van een Interline Bali Zwembad