Bijgeleverde accessoires

De houten Bali zwembaden komen altijd met de onmisbare accessoires, zodat je niks extra's hoeft te bestellen. Dat scheelt weer toch? Hieronder sommen we de meegeleverde accessoires op:

Top kwaliteit zandfilterpomp

De Interline filterpomp houd je zwembad schoon van alles dat groter is dan een zandkorrel. Het formaat en de capaciteit van de pomp verschilt per Bali zwembad. 

  • Bali 440 rond wordt geleverd met een pomp met een filtercapacitiet van 4500 L/u
  • Bali 530 rond wordt geleverd met een pomp met een filtercapacitiet van 6500 L/u
  • Bali 655 rond wordt geleverd met een pomp met een filtercapacitiet van 8000 L/u
  • Bali 640 x 400 wordt geleverd met een pomp met een filtercapacitiet van 6500 L/u
  • Bali 840 x 460 wordt geleverd met een pomp met een filtercapacitiet van 8000 L/u

De pomp beschikt over vier verschillende standen: filtratie, spoelen, backwash en de winterstand. De zandfilters worden standaard geleverd met fiberclean bolletjes in plaats van zand. De bolletjes zijn lichter dan zand en nemen meer vuil op dan zand. Uiteraard is het ook mogelijk om de filterpomp met zand te vullen.

De skimmers

Een skimmer voorkomt dat het oppervlakte van het water vuil wordt. Voordat het water de filterpomp in wordt gezogen houd de skimmer het grootste vuil al tegen. Denk bijvoorbeeld aan bladeren, takjes en ander vuil dat blijft drijven. Hierdoor raakt de filterpomp niet verstopt. De skimmer is dus onmisbaar voor het schoonhouden van je zwembad.

De ladders

Makkelijk in en uit het zwembad komen doe je met een ladder. Deze wordt gratis bij het zwembad geleverd. De veiligheidsladder is makkelijk weg te nemen van het zwembad. Dit voorkomt dat kinderen er ongezien in kunnen klimmen.  

Het ondertapijt 

Met een ondertapijt voorkom je onnodige schade aan het zwembad. Het fungeert als tussenlaag tussen het zwembad en de ondergrond. Het ondertapijt verlengt de levensduur van het zwembad.